Sałatka Bagna Cauda
Bagna Cauda sałatka może być tylko przystawka szukasz. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka soli, ząbki czosnku, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka Z Jarmużu Z Bagna Cauda Vinaigrette, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda.
Instrukcje
Pokroić marchewkę na 3-calowe, cienkie pałeczki (najpierw przeciąłem marchewkę w poprzek na 3-calowe długości; następnie pociąłem każdy kawałek na pół wzdłuż; w końcu pociąłem każdą połowę wzdłuż na 1/8-calowe kawałki.)
Za pomocą mandoliny pokroić rzodkiewki, rzep i buraki poprzecznie w najcieńsze możliwe okręgi, powinny być przezroczyste.
Włóż mandolinę do pracy ponownie: pokrój piżmową na najcieńsze możliwe wstążki. Zatrzymaj się, gdy masz 2 kubki wstążek.
Pociągnij brukselkę w liście być może będziesz musiał przyciąć łodygę, aby pomóc liściom oddzielić, i pamiętaj, że liście mają tendencję do zwijania się wokół kiełka, więc chcesz je zdjąć z kiełka w rozwijający się sposób.
W dużej misce, połączyć marchew, rzodkiewki, rzepa, squash, brukselka, i pietruszka. (Odstawić buraki na bok do końca; w przeciwnym razie poplamią resztę warzyw.)
Wymieszać rękami, aby rozproszyć warzywa. Powinieneś mieć 4 do 6 filiżanek warzyw.
W moździerzu i tłuczku (lub w mini robocie kuchennym lub blenderze) tłucz anchois, czosnek i dużą szczyptę soli na pastę. Powoli ubić sok z cytryny, a następnie oliwę z oliwek, dodając ją w kroplach, aby dressing miał czas na emulgację. Doprawić do smaku solą i w razie potrzeby dodać więcej soku z cytryny lub oleju.
Polać połowę sosu na warzywa i zmiksować rękami, aby można było oddzielić warzywa (lubią się trzymać).
Wymieszać i wymieszać! Następnie smak i dostosować przyprawy. Jeśli jest dobry, wsunąć buraki do sałatki (ale naprawdę nie mieszać je w), I niech sałatka odpocząć przez co najmniej 15 minut przed podaniem. Jedzcie i czujcie się cnotliwi!