Sauerbraten z warzywami Julienne

Sauerbraten z warzywami Julienne
Sauerbraten z warzywami Julienne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,02 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 95g białka, 45g tłuszczu i w sumie 1086 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś jagody jałowca, makaron jajeczny, bulion z kurczaka, aby mieć pod ręką, aby dostosować sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Łosoś bazyliowy i warzywa Julienne, Gotowane ostrygi w szampanie z Julienne z warzyw, szpinakiem z liści i szynką Prosciutto, oraz Squash Julienne.

Instrukcje

1
Odetnij wołowinę z nadmiaru tłuszczu, Posol ją i odłóż na bok. Zrób marynatę, łącząc czerwone wino, ocet, wodę, cebulę, ziarna pieprzu, jagody jałowca, liście laurowe i goździki w dużym garnku i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
MarynataMarynata
Czerwone WinoCzerwone Wino
OcetOcet
GoździkiGoździki
CebulaCebula
WodaWoda
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Niech ta marynata ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
3
Umieść wołowinę w schłodzonej marynacie, przykryj i wstaw do lodówki, jeśli to możliwe, na noc, ale na co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
4
Wyjmij mięso z marynaty i odstaw na półmisku użytkowym. Odcedź marynatę do garnka, zagotuj i odtłuść, a następnie gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wołowinę i podsmaż ją ze wszystkich stron, a następnie wyjmij na półmisek narzędziowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
7
Połącz marchewki, cebulę i seler na tej samej patelni, aby zrobić mirepoix.
Składniki, których będziesz potrzebować
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Smaż przez 2 do 3 minut, polej patelnię niewielką ilością rozgrzanej marynaty, następnie dodaj koncentrat pomidorowy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj nieco więcej rozgrzanej marynaty do patelni do smażenia, aby odtłuścić i zmniejsz ogień do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodawaj mąkę stopniowo, aż powstanie pasta. Następnie powoli dodaj całą podgrzaną marynatę do mieszanki, podobnie jak zasmażkę. Jeśli sos jest zbyt gęsty, co czasami może się zdarzyć z powodu gęstości mąki, stopniowo dodawaj bulion z kurczaka lub warzyw, aż osiągniesz konsystencję, w której pokryje grzbiet łyżki. Włóż mięso z powrotem na patelnię, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości widelca, około 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
MarynataMarynata
MięsoMięso
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Usuń mięso i odstaw na 5 do 10 minut przed pokrojeniem. Odcedź SOS, ułóż plastry mięsa na talerzu do serwowania, nałóż SOS łyżką i udekoruj warzywami gotowanymi na parze i kupkami kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WarzywaWarzywa
SOSSOS
MięsoMięso
12
Podawać z gotowanym makaronem jajecznym jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Jajeczny GotowanyMakaron Jajeczny Gotowany

Wyposażenie

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)2kgsbeef bottom round roastbeef bottom round roast8cały czarny pieprzcały czarny pieprz1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkę (ok. 2 lub 3 marchewki)marchew pokrojona w kostkę (ok. 2 lub 3 marchewki)6marchew obrana, obrana (cienkie paski) i gotowana na parze, do dekoracjimarchew obrana, obrana (cienkie paski) i gotowana na parze, do dekoracji1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkę (ok. 2 łodygi)seler pokrojony w kostkę (ok. 2 łodygi)3zdanieseler naciowy, pokrojony w 1/2 długości i julienned i gotowane na parze, do dekoracjiseler naciowy, pokrojony w 1/2 długości i julienned i gotowane na parze, do dekoracji9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(w przybliżeniu) bulion warzywny lub kurczak mieć pod ręką, aby dostosować SOS(w przybliżeniu) bulion warzywny lub kurczak mieć pod ręką, aby dostosować SOS6krewetki i żyłkiGotowany makaron jajeczny, jako dodatekGotowany makaron jajeczny, jako dodatek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna10jagody jałowcajagody jałowca1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkę (ok. 1 duża cebula)cebula pokrojona w kostkę (ok. 1 duża cebula)2cebula w plasterkachcebula w plasterkach2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn