Sancocho z Aji

Sancocho z Aji
Sancocho z Aji wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1415 kalorii, 55g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.6 za porcję. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pomidorów, awokado hass, kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać plantany, możesz podążać tym daniem głównym z Ciasto babeczkowe z masłem awokado jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak kolumbijski SANCOCHO (SANCOCHO DE GALLINAn O VALLUNO), Sancocho Costeño (Atlantyckie Wybrzeże Sancocho), oraz Sancocho Trifásico (Trzy Wędliny Sancocho).

Instrukcje

1
Umieść kolendrę, szalotki, chiles, cebula, sok z limonki i 3/4 szklanki wody w małej szklanej misce lub słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj pomidora, jeśli używasz, doprawić solą do smaku i wymieszać wszystkie składniki razem. Przykryć i odstawić aji na bok w temperaturze pokojowej na kilka godzin, aby smaki uwolniły się do cieczy, a następnie przechowywać w lodówce aż do podania.;
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
3
Rozgrzać olej w dużej doniczce na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj pomidory, liście laurowe i tymianek i nadal gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
TymianekTymianek
6
Dodaj kurczaka i żeberka wołowe i gotuj, aż pomidory się rozpadną, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu i odtłuszczając pianę z wierzchu bulionu, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
7
Dodaj zielone plantany, kolendrę, i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż plantany będą miękkie, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
BabkaBabka
KolendraKolendra
8
Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć kurczaka z garnka i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
9
Dodać ziemniaki, dynia, Dojrzałe plantany, JUKA i kukurydza i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż oba będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
ZiemniakZiemniak
DyniaDynia
ManiokManiok
KukurydzaKukurydza
10
Wyjmij kolendrę i liście laurowe i przywróć kurczaka do garnka, aby go ponownie podgrzać. Aby służyć, ułóż kawałek kurczaka, trochę wołowiny, plantany i kilka kawałków Juki i ziemniaków na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
BabkaBabka
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
ManiokManiok
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Podawać bulion w małej misce, a sos aji na boku, wraz z miską ryżu, kukurydzy, awokado i arepas lub tortille na oddzielnych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
AwokadoAwokado
BulionBulion
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

3słonina wieprzowasłonina wieprzowa9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.żeberka z flanki wołowej (zwane także żeberkami krzyżowymi)żeberka z flanki wołowej (zwane także żeberkami krzyżowymi)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia pokrojona w kostkę lub dynia maślanaDynia pokrojona w kostkę lub dynia maślana3Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowybulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowy9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.udka kurczaka, skóra i nadmiar tłuszczu usunięteudka kurczaka, skóra i nadmiar tłuszczu usunięte4kłosy kukurydzy, łuskane i ćwiartowanekłosy kukurydzy, łuskane i ćwiartowane1duża pęczkaświeża kolendra, łodygi połączone sznurkiem kuchennymświeża kolendra, łodygi połączone sznurkiem kuchennym2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry, drobno posiekaneświeże liście kolendry, drobno posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1smallsCzepek szkocki lub pieprz habanero, posiekany i drobno posiekanyCzepek szkocki lub pieprz habanero, posiekany i drobno posiekany1( bakłażany)Awokado Hass, połówki, sadzone, obrane i pokrojone w plastry do serwowania, opcjonalnieAwokado Hass, połówki, sadzone, obrane i pokrojone w plastry do serwowania, opcjonalnie2Batoniki toffi Heathświeży sok z limonki (ok. 1/2 limonki)świeży sok z limonki (ok. 1/2 limonki)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2zielone plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałkizielone plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałki2Dojrzałe plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałkiDojrzałe plantany, obrane i pokrojone na 2-calowe kawałki1małepomidor śliwkowy, rdzeniowy i drobno posiekany, opcjonalniepomidor śliwkowy, rdzeniowy i drobno posiekany, opcjonalnie6krewetki i żyłkiSólSól8szalotki, tylko biała i jasnozielona część, drobno posiekaneszalotki, tylko biała i jasnozielona część, drobno posiekane2largespomidory, rdzeniowane, obrane, sadzone i posiekanepomidory, rdzeniowane, obrane, sadzone i posiekane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 412 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekana biała cebuladrobno posiekana biała cebula6krewetki i żyłkiRyż biały, do podawania, opcjonalnieRyż biały, do podawania, opcjonalnie2largescebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana2cale10 długich kawałków mrożonej juki10 długich kawałków mrożonej juki6krewetki i żyłkiArepas lub tortille, do serwowania, opcjonalnieArepas lub tortille, do serwowania, opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn