Sancocho z Aji wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1415 kalorii, 55g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.6 za porcję. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pomidorów, awokado hass, kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać plantany, możesz podążać tym daniem głównym z Ciasto babeczkowe z masłem awokado jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak kolumbijski SANCOCHO (SANCOCHO DE GALLINAn O VALLUNO), Sancocho Costeño (Atlantyckie Wybrzeże Sancocho), oraz Sancocho Trifásico (Trzy Wędliny Sancocho).
Instrukcje
1
Umieść kolendrę, szalotki, chiles, cebula, sok z limonki i 3/4 szklanki wody w małej szklanej misce lub słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Zielona Cebula
Kolendra
Papryka Chili
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj pomidora, jeśli używasz, doprawić solą do smaku i wymieszać wszystkie składniki razem. Przykryć i odstawić aji na bok w temperaturze pokojowej na kilka godzin, aby smaki uwolniły się do cieczy, a następnie przechowywać w lodówce aż do podania.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
3
Rozgrzać olej w dużej doniczce na średnim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż będą miękkie i przezroczyste, o 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
5
Dodaj pomidory, liście laurowe i tymianek i nadal gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
Tymianek
6
Dodaj kurczaka i żeberka wołowe i gotuj, aż pomidory się rozpadną, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu i odtłuszczając pianę z wierzchu bulionu, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Pomidor
Cały Kurczak
Bulion
7
Dodaj zielone plantany, kolendrę, i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż plantany będą miękkie, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Babka
Kolendra
8
Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć kurczaka z garnka i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
9
Dodać ziemniaki, dynia, Dojrzałe plantany, JUKA i kukurydza i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż oba będą miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Babka
Ziemniak
Dynia
Maniok
Kukurydza
10
Wyjmij kolendrę i liście laurowe i przywróć kurczaka do garnka, aby go ponownie podgrzać. Aby służyć, ułóż kawałek kurczaka, trochę wołowiny, plantany i kilka kawałków Juki i ziemniaków na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Babka
Kolendra
Ziemniak
Cały Kurczak
Maniok
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Podawać bulion w małej misce, a sos aji na boku, wraz z miską ryżu, kukurydzy, awokado i arepas lub tortille na oddzielnych talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania