Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych)

Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Samak Tarator (gotowana ryba z sosem z Orzechów Sosnowych). Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz chleb, wodę, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych, oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować rybę, przynieś 2 szklanki wody do wrzenia na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 1/4 łyżeczki soli i ryby. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
3
Wyjąć rybę z patelni. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby przygotować sos, umieść 1 szklankę wody w płytkim naczyniu. Zanurz chleb w wodzie i usuń; wycisnąć chleb, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
WodaWoda
5
Połącz chleb, orzeszki piniowe, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w robocie kuchennym. Z włączonym procesorem powoli wlewaj sok z małży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sok Z MałżySok Z Małży
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
ChlebChleb
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Podawać na schłodzonej rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn