Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Samak Tarator (gotowana ryba z sosem z Orzechów Sosnowych). Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz chleb, wodę, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych, oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować rybę, przynieś 2 szklanki wody do wrzenia na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać 1/4 łyżeczki soli i ryby. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sól
3
Wyjąć rybę z patelni. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Aby przygotować sos, umieść 1 szklankę wody w płytkim naczyniu. Zanurz chleb w wodzie i usuń; wycisnąć chleb, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Pasek Skórki Cytrynowej
Woda
5
Połącz chleb, orzeszki piniowe, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w robocie kuchennym. Z włączonym procesorem powoli wlewaj sok z małży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.