Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Samak Tarator (gotowana ryba z sosem z Orzechów Sosnowych). Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz chleb, wodę, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych, oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować rybę, przynieś 2 szklanki wody do wrzenia na dużej patelni.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i ryby. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Wyjąć rybę z patelni. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby do ostygnięcia.
Aby przygotować sos, umieść 1 szklankę wody w płytkim naczyniu. Zanurz chleb w wodzie i usuń; wycisnąć chleb, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Połącz chleb, orzeszki piniowe, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w robocie kuchennym. Z włączonym procesorem powoli wlewaj sok z małży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Podawać na schłodzonej rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.