Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych)
Samak Tarator (gotowana ryba z sosem z orzechów sosnowych) jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Samak Tarator (ryba gotowana w sosie z Orzechów Sosnowych), Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Ryba w sosie z Orzechów Sosnowych.
Instrukcje
Aby przygotować rybę, przynieś 2 szklanki wody do wrzenia na dużej patelni.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i ryby. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Wyjąć rybę z patelni. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby do ostygnięcia.
Aby przygotować sos, umieść 1 szklankę wody w płytkim naczyniu. Zanurz chleb w wodzie i usuń; wycisnąć chleb, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Połącz chleb, orzeszki piniowe, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w robocie kuchennym. Z włączonym procesorem powoli wlewaj sok z małży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Podawać na schłodzonej rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir.
Alzacki-inspirowany nutami limonki, zielonego jabłka,białego kwiatu i kamienia. Po nosie są smaki gruszki Anjou, białej nektaryny icitrusu. Żywa i rześka kwasowość równoważy to średnio mocne wino i przenosi je przez utrzymujące się wykończenie.
Alsatian-inspired with notes of lime, green apple, white flower and wetstone. Following the nose are flavors of Anjou pear, white nectarine andcitrus. The vibrant and crisp acidity balances out this medium bodied wineand carries it through the lingering finish.