Saltimbocca Z Kurczaka
Saltimbocca z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Saltimbocca Z Kurczaka, Saltimbocca z kurczakiem, oraz Saltimbocca Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem; wymieszać z mąką.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 2 połówki piersi kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane i gotowe.
Umieścić kurczaka na galaretowatej patelni pokrytej sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i kurczakiem.
Dodaj wino do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż wino zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Dodaj masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Podczas gdy sos simmers, posypać szałwią równomiernie kurczaka; top każdy kawałek kurczaka z pół plasterka prosciutto i 2 łyżki sera. Broil 2 minuty lub aż ser topi się i jest lekko rumiane.
Umieść kurczaka na talerzach do serwowania; łyżka sosu równomiernie na kurczaku.