Salsa Żurawinowa-Jalapeño
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać żurawinowo-Jalapeño Salsan spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Mieszanka pieprzu jalapeño, sok z cytryny, chipsy tortilla i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Jalapeno Salsa, Jalapeño Salsa, oraz Pomidor Jalapeño Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulsuj żurawinę i cukier w robocie kuchennym 3 do 4 razy lub do grubo posiekanego, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę, posiekany pieprz jalapeo, starty świeży imbir, sok z cytryny i sól; pulse 3 do 4 razy lub aż posiekane. Wymieszaj posiekaną świeżą kolendrę. Przykryć i schłodzić 2 do 24 godzin.
Podawać z chipsami tortilla.
W razie potrzeby udekorować wapnem.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, pomijając świeżą kolendrę. Zamrażać w szczelnym pojemniku do 1 miesiąca. Rozmrażać w lodówce 12 godzin. Wymieszaj kolendrę tuż przed podaniem.