Salsa Żurawinowa

Salsa Żurawinowa
Przepis żurawinowy Salsan jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 25 fanów. Mieszanka jalapeno, sól koszerna i pieprz, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salsa Żurawinowa, Salsa Żurawinowa, oraz Salsa Żurawinowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
3
Umieść sos żurawinowy, kolendrę, skórkę z limonki, sok z limonki, pieprz jalapeno, cebulę, czerwoną paprykę, zieloną paprykę, pomidory, sól i pieprz, do smaku w robocie kuchennym i pulsować, aż do wymieszania, ale nadal masywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Zielony PieprzZielony Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
KolendraKolendra
PomidorPomidor
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Podawać z Taquitos z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Pocić cebulę, czosnek, i jalapeno na patelni saute z 1 łyżką oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z ognia i dodać do dużej miski. Do miski dodaj rozdrobnionego indyka, ser, pomidory i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Składniki dokładnie wymieszać.
8
Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund, aby były giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
9
Tortille napełnij łyżką nadzienia i zwiń w cienkie taquito, zabezpieczając wykałaczką. Trzymaj taquitos przykryte wilgotnym ręcznikiem przed gotowaniem, w przeciwnym razie tortille kukurydziane wyschną i pękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
10
Podgrzać 2 szklanki oleju w patelni prostej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieścić taquitos w gorącym oleju w partiach i płytkie smażyć, aż chrupiące, toczenia gotować wszystkie strony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Odcedzić taquitos na ręcznikach papierowych i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Usuń wykałaczki przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćŚredni
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn