Salsa Roja

Salsa Roja
Salsa Roja może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nasiona kolendry, oliwa z oliwek, chipotle chiles, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Salsa Roja, Salsa Roja, oraz Salsa Roja dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tear wszystkie chiles na duże kawałki i tosty je w dużej suchej patelni na średnim ogniu, aż zmienią kolor nieco, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj przyprawy i kontynuuj toast przez 2 do 3 minut, aż wszystko będzie pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
3
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać około 1 filiżankę gorącej wody, aby po prostu pokrycie chiles. Podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
4
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
5
Pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojoną cebulę i całe ząbki czosnku układamy na tacy do pieczenia, równomiernie rozkładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PomidorPomidor
CebulaCebula
6
Skropić dużą ilością oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem oraz posypać gałązkami kolendry. Broil aż wszystko jest ładnie zwęglone, około 10 minut (chcesz dużo głębokiego, bogatego koloru, więc nie bój się, jeśli niektóre krawędzie stają się całkiem czarne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
7
Dodaj mieszaninę chile do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Usuń mieszankę pomidorowo-cebulową z patelni i ostrożnie dodaj ją do blendera (będzie gorąca). Zmiksować na gładką masę (może być konieczne wykonanie 2 partii). Gdy wszystko jest puree, wlać mieszaninę z powrotem do garnka na małym ogniu dodając trochę wody, jeśli salsa jest zbyt gęsta. Wymieszać z cukrem i sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PomidorPomidor
CebulaCebula
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
9
Przełożyć do dużej miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia44
Magazyn