Salsa pomidorowo-bakłażanowa
Salsa pomidorowo-bakłażanowa wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 62 kalorie . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten przystawka. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, sos pieprzowy, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską laktoovo i Whole 30. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Podobne przepisy obejmują Grilled Eggplant and Heirloom Tomato Stacks With Basil and Tomato Coulis , Eggplant and Tomato Sauce i Tomato and Eggplant Caponata .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj wodę, czerwoną paprykę, seler, jalapeno, czosnek, liść laurowy, połowę tymianku i sos z ostrej papryki. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu odparowania płynu.
Zdjąć z ognia, wyrzucić liść laurowy.
Na dużej patelni podsmaż bakłażana w 1/4 szklanki oleju, aż będzie miękki.
Przenieś do dużej miski. Wymieszaj z mieszanką czerwonej papryki, pomidorami, cebulą, solą i pozostałym tymiankiem i olejem. Przykryj i schłódź do momentu podania.