Salsa Pomidorowa W Puszkach
Salsa pomidorowa w puszkach może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 621 kalorii, 56g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje $5.43 za porcję. Jeśli masz mielony kminek, pomidory, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 3241 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Salsa Verde W Puszkach, Salsa Konserwowa-Partia 2, oraz Puszkuj lato w salsie ! dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Przygotuj się do puszkowania.
Umieść stojak na parowiec na dnie dużego (16-qt) garnka lub garnka do konserw.
Umieść nowe lub czyste słoiki mason na stojaku. Napełnij słoiki wodą i napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć do górnej części słoików.
Podgrzać wodę na wolnym ogniu. Dusić przez 10 minut. (Słoiki zachować ciepło podczas przygotowywania salsy.) Mieć czajnik do połowy napełniony wodą gotową do wrzenia, aby użyć do sterylizacji pokrywek słoika na kilka minut przed konserwą.2 smażyć zieloną paprykę chile, aż poczernieje. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, jest bezpośrednio nad płomieniem gazowym na płycie kuchennej (zobacz, jak upiec chiles na płomieniu gazowym.) Jeśli nie masz kuchenki gazowej można pieczyć chiles, lub blister je na grillu. Należy pamiętać, że nie jest istotne, że papryka chile być gotowane przez, tylko, że zewnętrzna twarda skóra jest pęcherze i czernieją. To właśnie pomoże w smaku. Również będzie to łatwe do obierania chiles. Wystarczy umieścić chiles w pobliżu źródła ciepła, aż pęcherze i czernieją, i obrócić je tak, że się czernieją ze wszystkich stron. Następnie umieść chiles w brązowej papierowej torbie (lub w zakrytej misce), Zamknij torbę i pozwól chiles parować na własnym ogniu przez kilka minut. Następnie delikatnie zetrzeć zewnętrzną skórę i wyrzucić.
Odetnij łodygi i usuń nasiona i wszelkie widoczne żyły. Posiekać chiles i odstawić; powinieneś mieć 1 szklankę posiekanych chiles. Nie używaj więcej niż 1 1/2 szklanki posiekanych chiles.3 przygotować pomidory. Chcesz pomidory obrane, i istnieje kilka sposobów, aby to zrobić. Blanszowanie jest najłatwiejsze; grillowanie lub pieczenie spowoduje więcej smaku. Aby je zblanszować, zdobądź końce pomidorów i umieść je we wrzącej wodzie na minutę. Jeśli masz zamiar grillować lub smażyć pomidory, polecam najpierw je coring. Grillowanie najlepiej z całych pomidorów śliwkowych; grilluj je na dużym bezpośrednim ogniu, aż poczernią się w częściach, a skórki zostaną popękane. Pieczenie działa z dowolnymi rozmiarami pomidorów. Wystarczy przeciąć je na pół i umieścić ściętą stronę w dół na obramowanej blasze do pieczenia lub patelni. Dusić, aż skórki są czernieją w częściach.
Usuń pomidory (z wody, grilla lub brojlerów) i ostudzić w dotyku.
Usunąć i wyrzucić peelingi.
Odetnij wszelkie rdzenie, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Posiekaj pomidory, dbając o zachowanie soków, które mogą z nich wyjść. Zaczynając od 5 funtów pomidorów, powinieneś skończyć z około 8 szklankami posiekanych pomidorów i soków. (Musisz użyć co najmniej 7 szklanek pomidorów.)
Umieścić je w misce i odstawić.4 Umieść wszystkie składniki w dużym (8-qt) garnku ze stali nierdzewnej. (Nie używaj aluminium lub kwasowość sosu spowoduje, że aluminium wypłynie do sosu.) Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować bez przykrycia przez około 10 minut.5 podczas gotowania salsy umieść pokrywki słoika w misce i przykryj wrzącą wodą do sterylizacji.6 Jeśli chcesz, aby Twoja salsa była bardziej gładka niż Gruba, użyj miksera zanurzeniowego, aby pulsować ją kilka razy, lub pracując partiami, Wrzuć około połowę do blendera i przecier.7 Dostosuj przyprawy. Jeśli jest zbyt kwaśny do smaku, można go zrównoważyć odrobiną cukru. Jeśli jest zbyt słodki, dodaj trochę więcej octu.8 chochli salsy do słoików konserwowych, pozostawiając 1/2 cala miejsca na głowę. Przetrzyj felgi czystym, zwilżonym ręcznikiem papierowym, aby na felgach nie było resztek jedzenia.
Umieść pokrywki konserw na słoikach. Przykręć pierścienie pokrywy. Nie dokręcaj zbyt mocno lub możesz nie uzyskać dobrego uszczelnienia. Powietrze musi uciec ze słoików podczas następnego kroku, łaźni wodnej.9
Napełnione i zakryte słoiki Umieść z powrotem na stojaku w dużym garnku z gorącą wodą, której użyłeś do sterylizacji słoików w kroku pierwszym. Może być konieczne usunięcie części wody z garnka, aby zapobiec jej przepełnieniu. Przykryj słoiki co najmniej 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia i przetworzyć przez 15 minut (20 minut na wysokościach od 1000 do 6000 stóp, 25 minut powyżej 6000 stóp). Następnie wyłącz ogrzewanie i pozostaw słoiki na 5 minut w gorącej wodzie.
Wyjmij słoiki z łaźni wodnej i pozostaw na blacie przez kilka godzin, aż całkowicie ostygną. Pokrywki powinny "pop", ponieważ chłodząca salsa tworzy podciśnienie pod pokrywką, a słoiki są uszczelnione. Jeśli pokrywa nie jest szczelna, należy ją wymienić i ponownie przetworzyć w łaźni wodnej na kolejne 15 minut lub przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu najbliższych kilku dni.Pamiętaj, aby oznaczyć puszki datą przetworzenia. (Używam Sharpie na pokrywie.) Salsa konserwowa powinna być spożywana w ciągu roku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.