Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde)
Salsa pieczona Tomatillo (Salsa Verde) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kurczaka, papryka jalapeño, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde), oraz Pieczony Tomatillo Salsa Verde.
Instrukcje
Umieścić Tomatillo, papryka i ząbki czosnku w foliowanej wyłożonej brojlerów patelni. Broil 3 do 4 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, aż tomatillos są pieczone i papryka są lekko poczernione, o 10-15 protokół.
Polać warzywami wywar z kurczaka.
Odstawić 10 do 15 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Usuń warzywa, skrobanie dna patelni drewnianą łyżką, jeśli to konieczne, aby poluzować; rezerwa bulion z kurczaka.
Usuń nadmiernie zaczernioną skórę z tomatillos. Paprykę obrać; nasiona*. Wycisnąć czosnek ze skórek.
W robocie kuchennym umieść pomidory, paprykę, czosnek, cebulę, kolendrę, sok z limonki, sól i połowę zarezerwowanego wywaru z kurczaka. Okładka; proces, za pomocą szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do wymieszania.
W razie potrzeby dodaj więcej zastrzeżonego bulionu z kurczaka, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.