Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde)

Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde)
Salsa pieczona Tomatillo (Salsa Verde) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kurczaka, papryka jalapeño, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde), oraz Pieczony Tomatillo Salsa Verde.

Instrukcje

1
Brojler na ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieścić Tomatillo, papryka i ząbki czosnku w foliowanej wyłożonej brojlerów patelni. Broil 3 do 4 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, aż tomatillos są pieczone i papryka są lekko poczernione, o 10-15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3
Usunąć z brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Polać warzywami wywar z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
5
Odstawić 10 do 15 minut, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
6
Usuń warzywa, skrobanie dna patelni drewnianą łyżką, jeśli to konieczne, aby poluzować; rezerwa bulion z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Usuń nadmiernie zaczernioną skórę z tomatillos. Paprykę obrać; nasiona*. Wycisnąć czosnek ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
W robocie kuchennym umieść pomidory, paprykę, czosnek, cebulę, kolendrę, sok z limonki, sól i połowę zarezerwowanego wywaru z kurczaka. Okładka; proces, za pomocą szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
W razie potrzeby dodaj więcej zastrzeżonego bulionu z kurczaka, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
10
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn