Salsa Jabłkowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać jabłko Salsan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 76 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz SOS adobo z chipotles, ocet jabłkowy, kolendra i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Salsa Jabłkowa, Salsa Jabłkowa, oraz Salsa Z Rozmarynem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sok z limonki, ocet jabłkowy, posiekane Chipotle, SOS adobo, miód i sól. Smak i dostosować do tworzenia równowagi słodki, cierpki i pikantny.
Połącz z czerwoną cebulą, papryką i kolendrą. Gdy jest gotowa do podania salsy, posiekaj jabłka i wymieszaj z sosem.
Dodać sól do smaku i połączyć.
Podawać z chipsami tortilla lub do kurczaka lub wieprzowiny.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.