Salsa Arroz con Pollo
Salsan Arroz con Pollo jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 730 kalorii, 51g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka mielonego kminku, mąki, zwykłego ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Salsan Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz Non Pollo.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. w ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia, wymieszać ryż, kukurydza, bulion, pomidory i fasola.
W wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj mąkę, chili w proszku, kminek i sól.
Dodaj kurczaka, 2 sztuki na raz; uszczelnij worek i wstrząśnij, aż kurczak będzie równomiernie pokryty. Ułóż kurczaka, mięsiste strony w górę, na mieszance ryżu.
Piec 1 godzinę 15 minut. Odkryć; piec 10 do 15 minut dłużej lub do momentu wchłonięcia płynu i sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubszy kawałek jest cięty do kości (170°F dla piersi; 82° dla ud i nóg).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.