Sake Steamed Sea Bass
Sake na parze okoń morski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $16.84 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1731 kalorii, 139g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, imbir, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sake Steamed Sea Bass, Sake - duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą, oraz Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake.
Instrukcje
Podgrzać pierwsze 4 składniki do wrzenia, a następnie spuścić na wolnym ogniu w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić parowiec.
Dodaj rybę na stojaku na parowiec, wierzch z solą, pieprzem, szalotki, sosem sojowym i olejem sezamowym.Przykryć i pary przez 5 minut, aż nieprzezroczyste; usunąć stojak dodać kolendry do gotowania cieczy.
Ryż podawaj na 4 talerzach, wierzch z rybą, wierzch z sokami do gotowania, posyp sezamem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.