Sake - duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą

Sake - duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą
Sake-duszony okoń morski z imbirem i zieloną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 404 kalorie, 30g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka soku z małży w butelkach, sake, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sake Steamed Sea Bass, Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą, oraz Sake-gotowane na parze małże z imbirem, Miso i szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
2
Tymczasem połączyć sake i następne 3 składniki w dużej patelni wystarczająco głęboko, aby pomieścić stojak parowca. Doprowadzić płyn do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut. Ułóż rybę na stojaku; posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Miejsce rack w patelni. Top ryby z cebulą; skropić sosem sojowym i olejem sezamowym. Przykryć patelnię; ryby parowe, aż nieprzezroczyste w centrum, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CebulaCebula
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usuń stojak na parowiec.
5
Wymieszać kolendrę do soków na patelni. Łyżka ryżu na talerze. Top z rybami, sokami z patelni i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
KolendraKolendra
RybyRyby
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W porcji: kalorie, 367; tłuszcz całkowity, 5 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 62 mg; błonnik, 1 g
7
Bon Appétit

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn