Sajgonki wieprzowo-krewetkowe (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L

Sajgonki wieprzowo-krewetkowe (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L
Przepis wieprzowina i krewetki sajgonki (Goi Cuon) z sosem orzechowym (Nuoc L jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 4,36 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz marchew, sos hoisin, Wietnamski sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Nuoc Cham (SOS sajgonki), Świeże sajgonki z dipem orzechowym Hoisin (Goi Cuon), oraz Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść polędwicę wieprzową w misce z szalotką, czosnkiem, sosem rybnym, cukrem, czarnym pieprzem i olejem, jeśli używasz, i obróć do płaszcza. Przykryć folią i marynować, obracając od czasu do czasu, co najmniej 1 godzinę i do nocy w lodówce.Rozgrzej grill do wysokiej. Grilluj polędwicę, obracając od czasu do czasu, aż tylko ugotujesz i termometr natychmiastowy zarejestruje temperaturę wewnętrzną 145 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Sos RybnySos Rybny
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przełożyć polędwicę na talerz i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.Po ostudzeniu pokroić polędwicę w plastry o grubości 1/8 cala i odstawić, przykryć i schłodzić, aż będziesz gotowy do złożenia sajgonki.Przygotuj wermiszel ryżowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i przecedzić w durszlaku. Uruchomić pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie i odstawić do odsączenia.Złóż rolki po 1 na raz: zanurz 1 sajgonki w letniej wodzie i szybko przenieś do czystego ręcznika kuchennego. (Opakowanie zmięknie w ciągu kilku sekund.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Lay 4 połówki krewetek w poziomej linii przez środek każdego opakowania i góry z kilkoma łyżkami gotowanego (dobrze odsączone) wermiszel. Na wierzchu wermiszel z 1 lub 2 plastrami ogórka, 2 łyżkami lub tak rozdrobnionej rzymskiej, 4 liśćmi mięty, 2 gałązkami kolendry i 4 liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1
Rozgrzać olej w małym rondlu i, gdy gorące, dodać czosnek, Chile Pasta, i koncentrat pomidorowy, i gotować, aż czosnek jest złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta ChiliPasta Chili
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać bulion, cukier, masło orzechowe i sos hoisin i ubijać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić przed podaniem.
4
Podawać w małych miseczkach, przyozdobione orzeszkami ziemnymi, pokrojone chiles i opcjonalnie gorącym sosem.Mogą być podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

1marchewka pokrojona w juliennemarchewka pokrojona w julienne2Spód: okruszki z herbatników grahambulion z kurczaka lub 2 łyżki wodybulion z kurczaka lub 2 łyżki wody1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasta chilipasta chili24świeże łodygi kolendryświeże łodygi kolendry1( bakłażany)ogórek, połówki wzdłuż, a następnie cienko pokrojone na przekątnejogórek, połówki wzdłuż, a następnie cienko pokrojone na przekątnej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesolone prażone orzeszki ziemne, drobno posiekaneniesolone prażone orzeszki ziemne, drobno posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahamWietnamski sos rybnyWietnamski sos rybny2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0warzywo (np. szpinak)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół454papryka habaneropolędwiczki wieprzowe, przyciętepolędwiczki wieprzowe, przycięte48liście miętyliście mięty2Spód: okruszki z herbatników grahamBarwnik spożywczy w żelu w kolorze czerwonym, zielonym, żółtym i niebieskimBarwnik spożywczy w żelu w kolorze czerwonym, zielonym, żółtym i niebieskim1porcja startego parmezanu1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno10arkusze calowe12 (10 cali) arkuszy papieru ryżowego (banh trang)12 (10 cali) arkuszy papieru ryżowego (banh trang)227papryka habanerodrobny wermiszel ryżowy (bułka)drobny wermiszel ryżowy (bułka)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko rozdrobniona sałata rzymskacienko rozdrobniona sałata rzymska1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana454papryka habanerokrewetki gotowane, pokrojone w 1/2 długościkrewetki gotowane, pokrojone w 1/2 długości1warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1porcja startego parmezanuz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi48gałązkiBazylia tajskaBazylia tajska1świeża tajska czerwona papryka chili, sadzona i cienko pokrojona (opcjonalnie)świeża tajska czerwona papryka chili, sadzona i cienko pokrojona (opcjonalnie)1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka lub 1/2 szklanki wody, plusrosół z kurczaka lub 1/2 szklanki wody, plus
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn