Sajgonki Krabowe

Sajgonki Krabowe
Sajgonki krabowe to Wietnamski przepis, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 14g tłuszczu i w sumie 641 kalorii. Za $4.14 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, ocet ryżowy, mięso kraba w kostkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Wiosna. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 53%. Spróbuj Sajgonki z krabem, Pieczone sajgonki z krabem, oraz Sajgonki krabowo-wieprzowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
We frytownicy lub holenderskim piekarniku dodaj olej, aby wypełnić 2/3 drogi i rozgrzej do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Na patelni do smażenia dodaj 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj przez 2 minuty na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj kapustę, zieloną cebulę, marchewkę, sos ostrygowy oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj na dużym ogniu przez około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
5
Zdejmij z ognia, spuść nadmiar płynu i ostudź. Złóż mięso kraba i wymieszaj, aby połączyć. Oddziel arkusze owijek sajgonek i trzymaj pod lekko wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
CrabmeatCrabmeat
6
Umieść 2 łyżki nadzienia z mięsa kraba na opakowaniu. Złóż najbliższą krawędź opakowania nad wypełnieniem; złóż lewy i prawy róg w kierunku środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
7
Zwinąć mocno i uszczelnić płynem do mycia jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
8
Włóż sajgonki do rozgrzanego oleju i smaż na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Połóż na ręcznikach papierowych do odsączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Podawać z marynowanym winegretem imbirowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
VinaigretteVinaigrette
11
W misce wymieszaj dashi, cukier i ocet z wina ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
DashiDashi
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
12
Przenieś mieszaninę do blendera i dodaj świeży imbir, marynowany imbir i sól. Powoli dodaj olej sałatkowy do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
świeży Imbirświeży Imbir
Olej SałatkowyOlej Sałatkowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Podawać schłodzone.

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Sajgonki w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 55 dolarów za butelkę.
Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut
Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut
Winnice znajdują się w Vertus, Oger, Avize, Cramant, które tworzą linię blisko czwartego południka. Longitude to 60% wina bazowego z rocznika 2009 sfermentowanego ze stali nierdzewnej i 40% wina rezerwowego z foudre & neutral oak. 100% Chardonnay leżakuje na osadzie przez ponad dwa lata i dawka 4gr/l.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn