Sałatka ze słodkich ziemniaków i Arame z azjatyckim sosem tatarskim
Sałatka ze słodkich ziemniaków i Arame z azjatyckim sosem tatarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz arame, nasiona sezamu, warzywa sałatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Surowa Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Z Arame, Sos tatarski w stylu kalifornijskim, oraz Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Po Niemiecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać słodkie ziemniaki i pasternak i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Kawałki gotujemy na parze przez około 5 minut, aż po prostu zaczną zmiękać (można to zrobić w koszyku na parowiec ustawionym na wrzącej wodzie lub gotując w niewielkiej ilości wody).w międzyczasie wlewamy oliwę na blachę do pieczenia i pozostawiamy do podgrzania w piekarniku.
Przełożyć ziemniaki i pasternak na rozgrzaną tacę piekarnika i posypać solą i czarnym pieprzem. Wrzucić, aby równomiernie pokryć warzywa olejem. Umieścić na górnej półce piekarnika i piec przez około 20 minut, aż będą miękkie po ukłuciu widelcem.Podczas pieczenia warzyw można przygotować sos arame i Tatar. Moczyć arame w wystarczającej ilości wody, aby pokryć przez około 10 minut.
Arame odcedzić i gotować na wolnym ogniu w ok. 1/4 szklanki namoczonej wody z tamari i mirinem podczas gotowania. Po około 10 minutach podgrzej trochę, aby ugotować nadmiar płynu i skropić prażonym olejem sezamowym.
Wymieszać cały sos tatarski ingredients.To podawać, układać warzywa sałatkowe na talerzach lub półmisku, a na wierzchu kopiec mieszanki arame i słodkich ziemniaków. Top z dużym dollop sosu tatarskiego i posypać kilka tosty sezamu na wierzchu.Odmiany: możesz użyć innych warzyw, takich jak słodka squash lub dynia zamiast słodkiego ziemniaka. Można również dodać kukurydzę, cukinię lub inne warzywa do wyboru.Na wegańskie dressing, pominąć grecki jogurt i zamiast dodać trochę puree miękkie tofu.Jeśli nie lubisz zbyt ostrego, możesz pominąć wasabi. Do sosu tatarskiego można dodać inne składniki, takie jak mielone kapary, szczypiorek, pietruszka i mielony ogórek koperkowy.