Sałatka ze słodkich ziemniaków i Arame z azjatyckim sosem tatarskim

Sałatka ze słodkich ziemniaków i Arame z azjatyckim sosem tatarskim
Sałatka ze słodkich ziemniaków i Arame z azjatyckim sosem tatarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz arame, nasiona sezamu, warzywa sałatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Surowa Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Z Arame, Sos tatarski w stylu kalifornijskim, oraz Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Po Niemiecku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Obrać słodkie ziemniaki i pasternak i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Kawałki gotujemy na parze przez około 5 minut, aż po prostu zaczną zmiękać (można to zrobić w koszyku na parowiec ustawionym na wrzącej wodzie lub gotując w niewielkiej ilości wody).w międzyczasie wlewamy oliwę na blachę do pieczenia i pozostawiamy do podgrzania w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Przełożyć ziemniaki i pasternak na rozgrzaną tacę piekarnika i posypać solą i czarnym pieprzem. Wrzucić, aby równomiernie pokryć warzywa olejem. Umieścić na górnej półce piekarnika i piec przez około 20 minut, aż będą miękkie po ukłuciu widelcem.Podczas pieczenia warzyw można przygotować sos arame i Tatar. Moczyć arame w wystarczającej ilości wody, aby pokryć przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sos TatarskiSos Tatarski
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Arame odcedzić i gotować na wolnym ogniu w ok. 1/4 szklanki namoczonej wody z tamari i mirinem podczas gotowania. Po około 10 minutach podgrzej trochę, aby ugotować nadmiar płynu i skropić prażonym olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
TamariTamari
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
5
Wymieszać cały sos tatarski ingredients.To podawać, układać warzywa sałatkowe na talerzach lub półmisku, a na wierzchu kopiec mieszanki arame i słodkich ziemniaków. Top z dużym dollop sosu tatarskiego i posypać kilka tosty sezamu na wierzchu.Odmiany: możesz użyć innych warzyw, takich jak słodka squash lub dynia zamiast słodkiego ziemniaka. Można również dodać kukurydzę, cukinię lub inne warzywa do wyboru.Na wegańskie dressing, pominąć grecki jogurt i zamiast dodać trochę puree miękkie tofu.Jeśli nie lubisz zbyt ostrego, możesz pominąć wasabi. Do sosu tatarskiego można dodać inne składniki, takie jak mielone kapary, szczypiorek, pietruszka i mielony ogórek koperkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt GreckiJogurt Grecki
ZieloniZieloni
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sos TatarskiSos Tatarski
Ogórki KoperkoweOgórki Koperkowe
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
WasabiWasabi
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn