Sałatka z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, Cebulki kopru włoskiego, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i rukoli, Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i pomarańczy z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka Z Kopru Włoskiego, Rukoli I Czerwonej Cebuli.
Instrukcje
Ocet, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz ubić w małej misce, aż sól się rozpuści. Powoli dodawać oliwę roślinną i oliwę z oliwek, stale ubijając, aż do wymieszania i zagęszczenia. Smak i doprawić więcej soli i pieprzu, w razie potrzeby. Sprawia, że około 1 / 2cup. (Vinaigrette może być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać przykryte i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej i dobrze ubijać przed użyciem.)
Umieść orzeszki piniowe w małej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotuj, często potrząsając patelnią, aż orzechy będą złotobrązowe i pachnące, 2 do 3 minut.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Odciąć plasterek z wierzchołków i dna pomarańczy. Użyj ostrego noża, aby odciąć skórkę i biały rdzeń, zaczynając od góry i podążając za formą każdej pomarańczy. Pracując nad dużą misą, aby złapać soki, wyciąć całe pomarańczowe segmenty z otaczających błon. Odstawić segmenty na bok i wycisnąć jak najwięcej soku z membran do miski.
Usunąć i wyrzucić łodygi z kopru włoskiego. Ćwierć każdą żarówkę, Usuń twardy rdzeń i rozłóż warstwy. Cienko pokroić każdą warstwę i przenieść do miski z zastrzeżonym sokiem pomarańczowym. Dobrze wrzucić, aby zapobiec przebarwieniom.
Przed dodaniem do sałatki odsączyć koper włoski.
Aby złożyć sałatkę, umieść połowę vinaigrette w dużej misce.
Dodać rukolę i koper włoski. Top z łyżką opatrunku i wrzucić mieszaninę do herbu. (
W razie potrzeby wlać więcej dressingu. Rukiew wodna powinna być lekko powlekana, ale nie mokra.) Sałatkę podzielić na 8 talerzy.
Dekoruj pomarańczą i prażonymi orzeszkami pinii.