Sałatka z homara, pomidora i słodkiej kukurydzy z winegretem czosnkowym
Sałatka z homara, pomidora i słodkiej kukurydzy z czosnkiem Vinaigrette jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rukolę, bazylię, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette, Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette, oraz Sałatka z kukurydzy, pomidorów i homara.
Instrukcje
Posypać solą czosnek na desce do krojenia i drobno posiekać czosnek.
Połącz to z octem i musztardą w małej misce.
Ubijając stale, powoli mżawka w oliwie z oliwek. Kontynuuj ubijanie, aż vinaigrette zgęstnieje. Doprawić pieprzem. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia. Robi Kubek.
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Dodać ziarna kukurydzy i gotować, aż tylko miękkie, 1 minutę.
Spuścić do durszlaka i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć.
Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie połącz kukurydzę, homara i pomidory w misce.
Tuż przed podaniem doprawiamy sałatkę solą i pieprzem. Ubierz go lekko z vinaigrette.
Ułóż rukolę na środku dużego talerza i udekoruj sałatką z homara.
Przed podaniem udekoruj sałatkę skrawaną bazylią i kwiatami nasturcji, jeśli chcesz.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;