Sałatka wieprzowo-jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki wieprzowej i jabłkowej. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 5,61 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 75g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 913 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet jabłkowy, musztardę pełnoziarnistą, sałatę bibb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Ze Sznyclem Wieprzowym I Jabłkami, Kotlety Wieprzowe Z Sałatką Z Rukolą I Jabłkami, oraz Kotlety schabowe z sałatką z boczku jabłkowego.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej.
Wymieszać 2 łyżki galaretki jabłkowej z tymiankiem. Kotlety schabowe przyprawiamy solą i pieprzem, po obu stronach polewamy oliwą z oliwek. Grillować kotlety do oznaczonego, około 3 minut na stronę.
Posmaruj mieszanką galaretkowo-tymiankową i kontynuuj grillowanie, aż kotlety zostaną ugotowane, około 2 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Pokrojoną w kostkę cebulę namoczyć w misce z zimną wodą, około 10 minut. W międzyczasie musztardę, ocet i pozostałą 1 łyżkę galaretki jabłkowej ubić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem. Powoli dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ubijając, aż będzie gładka.
Pokroić wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa i odsączyć cebulę.
Dodaj sałatę, jabłko, rzepa, wieprzowina, cebula i ser pleśniowy do miski z sosem i wrzucić. Top z pietruszką, w razie potrzeby.