Sałatka pomidorowa ze świeżą zielenią, serem pleśniowym i kremowym sosem szczypiorkowym
Sałatka pomidorowa ze świeżymi ziołami, serem pleśniowym i kremowym sosem szczypiorkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Jeśli masz pod ręką pomidory, oliwę z oliwek, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 31%. Spróbuj Grillowana Sałatka kukurydziano-pomidorowo-cebulowa z sosem ze świeżej bazylii i pokruszonym serem pleśniowym, Sałatka pomidorowa z serem pleśniowym, oraz Sałatka Pomidorowa Z Serem Pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zieleninę umieścić w misce i wymieszać z octem i olejem, doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz. Pomidory ułożyć na zieleni, posypać solą i skropić sosem szczypiorkowym.
Na wierzch posypać serem pleśniowym i udekorować kilkoma świeżymi szczypiorkami.
Połącz wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę.