Sałatka Gnocchi z ciepłą bazylią z Carpaccio z pomidorów

Ciepła sałatka z bazylii Gnocchi z Carpaccio z pomidorów może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, szarej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Ciepła Bazylia I Kozi Ser Gnocchi Z Pomidorowym Carpaccio I On, Gnocchi z pomidorami, bazylią i oliwkami, oraz Kremowy parmezan Gnocchi z mozzarellą, pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej lub dużej misce ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Smak dla równowagi i dostosować z oliwą z oliwek lub cytryny w razie potrzeby. Używając mandoliny lub ostrego noża szefa kuchni, pokrój pomidory tak cienko, jak to możliwe i ułóż na dużym talerzu. Doprawić solą i pieprzem i łyżką trochę vinaigrette na pomidory. Sałatę wrzucić z odrobiną dressingu i ułożyć na pomidorach.
Po wyschnięciu gnocchi umieść w misce z pozostałym winegretem. Wrzucić delikatnie, a następnie rozrzucić gnocchi na sałatkę. Używając obieraczki do warzyw, ogolić ser na sałatce i natychmiast podawać.
2 funty ziemniaków russet
1/2 szklanki świeżo startego parmezanu
Szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
1 do 1 1/4 szklanki niebielonej mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania lub używać sklep kupił gnocchi (1 funt świeży lub mrożony)
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Piec ziemniaki, aż bardzo miękkie na łóżku grubej soli w naczyniu do pieczenia, o 45 protokół. (Sól zapobiega dotykaniu potrawy ziemniakami i powstawaniu twardego miejsca.) Ziemniaki ostudzić do ogrzania, następnie pokroić na pół wzdłuż i zgnieść miąższ. Mięso przepuścić przez młyn lub ricer, lub przepchnąć przez grube sito. Powinieneś mieć około 4 filiżanek.
W misce, połączyć ziemniaki, żółtka, parmezan, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa. Mieszankę wykonać drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Dodaj 1 szklankę mąki i bardzo delikatnie zagniataj, klepując i naciskając ciasto rękami, aż cała mąka zostanie włączona.
Dodaj trochę lub wszystkie dodatkowe 1/4 szklanki mąki jeśli ciasto czuje się zbyt wilgotne, powinno być miękkie, ale nie powinny trzymać się rąk.
Przenieś ciasto na powierzchnię roboczą i zwiń w kłódkę o średnicy około 3 cali.
Pokrój dziennik na 8 równych kawałków.
Daj każdemu kawałkowi ćwierć obrotu, abyś toczył ciasto w innym kierunku, a następnie zwiń w liny, o dużej średnicy 1/2 cala, jakby robił paluszki chlebowe. Mąkę liny obficie, a następnie cięte w poprzek w odstępach 1/2 cala. Można kształtować gnocchi na rowkowane wiosło masła lub z tyłu widelca, lub można gotować je tak, jak jest.
Pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej przez co najmniej 20 minut przed gotowaniem
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól.
Dodaj gnocchi i gotować przez około 90 sekund od czasu ich powstania na powierzchni.
Usunąć skimmerem, dobrze spuścić.
Cook ' s Note: chociaż potrzebujesz tylko połowę partii gnocchi do tego przepisu, poświęć czas, aby całą partię, zamrozić połowę, i czerpać korzyści z wysiłku później.
Carpaccio to cienkie papierowe plastry potraw, takich jak pomidory, które mogą przekształcić prostą kolację w elegancki posiłek.