Sałatka Dolmas to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ryżu, oliwy z oliwek, orzechów piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Farro Dolmas, Dolmas Pilaf, oraz Moje Ulubione Dolmy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 4-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać orzeszki piniowe i 1/4 szklanki zielonej cebuli w oleju, aż orzechy zaczną brązowieć i cebula są kulejące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Orzeszki Sosnowe
Cebula
Orzechy
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wymieszaj ryż, rosół z kurczaka, liście winogron i zarezerwowane 1/4 szklanki solanki, sok z cytryny, rodzynki i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest tender do gryzienia, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Liście Winogron
Sok Z Cytryny
Rodzynki
Pieprz
Solanka
Ryż
3
Mieszanka ryżu puszystego widelcem; wymieszać pietruszkę, koperek i pozostałą 1/4 szklanki zielonej cebuli. Sałatkę kopiec na talerzu i udekorować ćwiartką cytryny w razie potrzeby.