Sałatka Cezar
Sałatka Cezara może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,57 zł za porcję. Mieszanka sardeli, oliwy z oliwek, chrupiący chleb i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść anchois w blenderze lub robocie kuchennym. Wrzucić musztardę Dijon, ocet, Worcestershire, czosnek i sok z cytryny. Pulsuj procesor lub mieszaj z niską prędkością przez kilka sekund. Zeskrobać boki.
Po włączeniu robota kuchennego lub blendera, skropić oliwę z oliwek do mieszaniny małym strumieniem. Zeskrobać boki.
Dodać parmezan, sól i obfite mielenie czarnego pieprzu. Pulse całość razem i wymieszać, aż dokładnie połączone. Opatrunek przechowywać w lodówce przez kilka godzin (po prostu robi się lepiej!) przed użyciem go na sałatce.
Na grzanki: pokroić chleb w grube plastry i pokroić w 1-calową kostkę. Wrzuć je na blachę do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym rondlu lub patelni na małym ogniu.
Zmiażdżyć-ale nie posiekać-czosnek i dodać do oleju. Użyj łyżki, aby przenieść czosnek wokół na patelni. Po 3 do 5 minutach wyłączyć ogień i wyjąć czosnek z patelni.
Powoli skropić oliwę z oliwek na kostkach chleba.
Wymieszać z rękami, a następnie posypać lekko solą. Wrzucić i gotować na patelni, aż złoty kolor i chrupiące. (
Dodaj trochę masła, aby uzyskać więcej smaku!)
Do sałatki: umyć i wysuszyć serca sałaty rzymskiej. Zostaw je całe. Użyj obieraczki do warzyw i ogol duże, cienkie plastry parmezanu.
Mżawka około połowy opatrunku na szczycie serc. Dorzuć garść wiórków parmezanu. Daj mu dobry rzut wstępny, tak można ocenić, ile więcej opatrunku trzeba.
Dodaj więcej dressing i parmezan do smaku.
Dodaj schłodzone grzanki. Rzucaj delikatnie.