Potrzebujesz bezmlecznego, wegetariańskiego lacto ovo i wegańskiego dodatku ? Słoneczna tapenada ze szparagów może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 79 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis i 46 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka gałązek pietruszki, syropu klonowego, płatków papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 97% , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Najprostsze śniadanie w życiu: Słoneczny parfait owocowy , Tapenada z pieczonej czerwonej papryki i Crostini z pieczonych pomidorów z tapenadą z oliwek .
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj 1,25 cm wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3
Odcedź szparagi i natychmiast włóż je do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
4
Odcedź i osusz.
5
Umieść w robocie kuchennym; dodaj pietruszkę, pestki słonecznika, sok z cytryny, sok pomarańczowy, oliwę, syrop, czosnek, sól, płatki pieprzu i pieprz. Przykryj i miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji.