Słodko-Gorzkie Trufle Czekoladowe
Słodko-gorzkie Trufle czekoladowe to bezglutenowe przepis z 30 porcjami. Ta przystawka ma 78 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Słodko-Gorzkie Trufle Czekoladowo-Pomarańczowe, Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, oraz Charles Chocolates Słodko-Gorzkie Trufle Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Zdjąć z ognia; ostudzić do letniego, 10 minut.
Tymczasem wymieszać 7 uncji czekolady w metalowej misce nad rondlem gotującej się wody, aż będzie gładka.
Dodaj 2 uncje czekolady; wymieszać, aż będzie gładka. Wymieszać ze śmietaną. Schłodzić bazę truflową, aż będzie wystarczająco mocna, aby toczyć się, około 3 godzin.
Linia obramowana blachą do pieczenia z woskowanym papierem.
Rzuć 2 łyżeczki truflowej bazy między opuszkami palców w piłkę.
Przenieść na przygotowany arkusz. Powtórz z pozostałą bazą trufli. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Linia kolejna obramowana blacha do pieczenia woskowanym papierem. Czekoladę wymieszać w metalowej misce nad rondlem gotującej się wody, aż się stopi.
Zdjąć z ognia. Lekko schłodzić.
Miarka trochę ciepłej (nie gorącej) roztopionej czekolady do dłoni.
Umieścić 1 schłodzoną truflę w dłoni i zwinąć w dłoni, aby pokryć.
Przenieść na przygotowany arkusz. Powtórz z pozostałą roztopioną czekoladą i truflami, w razie potrzeby zmieniając czekoladę.
W razie potrzeby zwijaj w proszku kakaowym. W celu zapoznania się z wariantami, patrz strona 61, aby uzyskać instrukcje dotyczące toczenia dodatków. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Przechowywać w szczelnym pojemniku i przechowywać w lodówce.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.