Słodkie ziemniaki i krewetki

Słodkie ziemniaki i krewetki
Słodkie ziemniaki i krewetki to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 816 kalorii, 42g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 6,27 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka krewetek, wino, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć owoce, można śledzić to danie główne z Imbir Fruit Crisp jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 11 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaki faszerowane krewetkami i salsą, Krewetki kokosowo-panko z pomarańczowymi słodkimi ziemniakami, oraz Zasmażane krewetki na jarmużu i tłuczone słodkie ziemniaki ze śmietaną Andouille.

Instrukcje

1
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Ziemniaki przebić kilka razy zębami widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
3
Umieścić na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej; przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Ziemniaki mikrofalowe W Wysokiej 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
5
Odstawić 5 minut.
6
Pokroić w 1-calowe kostki.
7
Zamocuj mocowanie Sitka do owoców i warzyw do elektrycznego miksera stojącego zgodnie z instrukcją producenta. Ziemniaki przełożyć do miski zgodnie z instrukcją producenta. Wszystkie pozostałe puree ziemniaczane zeskrobać z tacy Sitka do miski. Wymieszać razem puree ziemniaczane, mleko i kolejne 3 składniki. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Usuń boczek i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 2 łyżki kapieli na patelni. Pokruszony bekon.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podsmażyć grzyby w gorących kapiących 8 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
11
Wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Wrzuć krewetki w skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
13
Dodaj krewetki do patelni, i smażyć na średnim ogniu 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodać czosnek i kolejne 3 składniki. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej, i gotować 1 minut lub tylko do krewetek włączyć różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
15
Łyżka mieszanki słodkich ziemniaków na półmisku. Top z mieszanki krewetek i grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
16
Posypać boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
17
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 11 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn