Ręcznie Robiona Lasagne Grzybowa
Ręcznie robiona lasagne grzybowa może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Za 1,81 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 30g tłuszczu i w sumie 706 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, sól, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ręcznie Robione Karmelki Do Żucia Bez Nabiału/Kazeiny, Lasagna de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Lasagne Grzybowa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść mąkę i semolinę w misce miksera elektrycznego z nasadką łopatkową. W osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól i żółtko.
Wymieszaj mąkę i kaszę mannę przez 1 minutę, następnie wlej mieszankę jajeczną i mieszaj przez kolejną minutę.
Dodaj 3/4 szklanki ciepłej wody.
Dodaj więcej wody, po 1 łyżce stołowej na raz, aż ciasto makaronowe się połączy.
Wyjmij ciasto z miksera i zawiń w folię.
Odstaw na 15 minut. Za pomocą wałka do makaronu rozwałkuj ciasto na cienkie arkusze, zgodnie ze wskazówkami Maszyny do makaronu, i pokrój arkusze na przybliżone prostokąty o wymiarach 2 na 4 cale
Posyp lekko kwadraty makaronu kaszą manną i ułóż na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem. Przykryj folią i wstaw do lodówki, aż będzie gotowa do użycia, do 2 dni
Umieść mleko, ocet i sól w dużym rondlu z grubym dnem na średnim ogniu. Doprowadź mieszaninę do 185 stopni F, od czasu do czasu mieszając.
Bez mieszania gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Ustaw sitko na dużej niereaktywnej misce lub pojemniku i wyłóż sitko gazą.
Zdejmij mieszankę mleka z ognia i delikatnie włóż do sitka.
Odcedź przez 20 minut. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia. Utrzyma się do jednego tygodnia. Gdy jest gotowa do użycia ricotty, pamiętaj o zarezerwowaniu wody serwatkowej.
Podgrzej dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek i cebulę.
Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta, a następnie dodaj czosnek. Gotuj przez 1 minutę, a następnie dodaj grzyby oraz trochę soli i pieprzu.
Podsmaż grzyby na złoty kolor.
Dodaj białe wino i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj wywar, boćwinę i masło. Posmakuj i dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Utrzymuj grzyby w cieple.
Podawać: zagotuj garnek z osoloną wodą i dodaj kwadraty makaronu. Ugotuj makaron do al dente i natychmiast dodaj do gorącej mieszanki grzybowej. Rzuć do płaszcza. W razie potrzeby posmakuj i dodaj sok z cytryny, sól i pieprz.
Na każdym talerzu Utwórz kopiec nakładających się makaronów i grzybów, posyp kupą świeżej ricotty i udekoruj świeżym liściem laurowym.