Ryż z kokosem
Ryż z kokosem to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 334 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, cebulę, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Kokosowy kurczak pieczony z kokosowym mango lepki ryż, Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-quart nonstick patelni na dużym ogniu, wymieszać olej i cebulę często aż cebula kuleje, o 5 minut.
Dodać czosnek i paprykę; mieszać, aż pieprz kuleje, o 2 1/2 protokół.
Dodać ryż do patelni i mieszać, aż ziarna zaczną się matowe, o 2 protokół.
Dodać kurkumę i wymieszać około 30 sekund.
Dodać mleko kokosowe i bulion. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 20 do 25 protokół.
Łyżka ryżu do naczynia i posypać kokosem.
Dodać sól i pieprz do smaku.