Ryż Słodki (Zarda)

Ryż Słodki (Zarda)
Słodki ryż (Zarda) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje 51 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką migdały, ryż, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 22%. Spróbuj Zarda Bar-B-Q Creeper Beans, Ryż Jaggery lub Gur Walay Chawal / słodki ryż z Jaggery, oraz Ryż Słodki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w misce z wodą na pokrycie i moczyć godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Przynieś duży garnek wody do wrzenia z barwnikiem spożywczym i połową strąków kardamonu. Wymieszać z ryżem, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić do miękkości, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Kolor żywnościKolor żywności
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Na dużej patelni na małym ogniu, gotować Pozostałe strąki kardamonu w oleju 2 protokół. Wymieszać ugotowany, odsączony ryż i cukier. Przykryć i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CukierCukier
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną, rodzynkami, orzechami włoskimi, migdałami i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MigdałyMigdały
RodzynkiRodzynki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
KremKrem
5
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn