Ryż Słodki (Zarda)
Słodki ryż (Zarda) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje 51 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką migdały, ryż, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 22%. Spróbuj Zarda Bar-B-Q Creeper Beans, Ryż Jaggery lub Gur Walay Chawal / słodki ryż z Jaggery, oraz Ryż Słodki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w misce z wodą na pokrycie i moczyć godzinę.
Przynieś duży garnek wody do wrzenia z barwnikiem spożywczym i połową strąków kardamonu. Wymieszać z ryżem, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić do miękkości, 20 protokół.
Na dużej patelni na małym ogniu, gotować Pozostałe strąki kardamonu w oleju 2 protokół. Wymieszać ugotowany, odsączony ryż i cukier. Przykryć i gotować 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śmietaną, rodzynkami, orzechami włoskimi, migdałami i skórką pomarańczową.