Ryż smażony z szynką i jajkiem
Przepis szynka i jajko smażony ryż może zaspokoić Chińskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 430 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos sojowy, olej canolan, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj warzywa smażony ryż, jak zrobić warzywa smażony ryż / rice s, Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Czerwona kapusta smażona z ryżem i pszenica Bulgur {z jajkiem sadzonym} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbij ryż rękami, aby usunąć duże grudki, jeśli to konieczne.
Podgrzej 14-calowy wok na dużym ogniu.
Dodaj olej rzepakowy do woka, wirując, aby pokryć.
Dodaj 1 1/2 szklanki cebuli i czosnku do wok; stir-smażyć 1 minutę lub aż cebula zacznie brązowieć.
Dodać fasolę i szynkę; smażyć 2 minuty lub aż szynka zacznie brązowieć.
Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj zimny ryż do woka; smażyć 2 minuty. Wymieszać z sosem sojowym, olejem sezamowym i czarnym pieprzem. Wypchnij mieszankę ryżu po bokach wok.
Wlać jajka na otwartej przestrzeni w środku wok; gotować 30 sekund lub aż zestaw, mieszając do jajeczkowania. Delikatnie wymieszać jajecznicę z mieszanką ryżu.