Ryż kminkowy z bakłażanem i groszkiem
Ryż kminkowy z bakłażanem i groszkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz bakłażan, pietruszkę, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kminek Pieczony Ciecierzyca, Grillowany Groszek Cukrowy Z Kminkiem, oraz Pieczony bakłażan z pomidorami i kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w misce i przykryj wodą. Odstawić do namoczenia podczas gotowania warzyw. Lekko spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą olejem lub sprayem do gotowania.
Dodać bakłażan i cebulę, lekko posolić i gotować, przykryte, na średnim ogniu, często mieszając. Gdy bakłażan jest miękki, ale nie paprykowy (około 5 minut) dodaj paprykę, pomidory, przyprawy, pietruszkę i więcej soli do smaku.
Spuścić wodę z ryżu i dodać ryż do patelni wraz z 3 szklankami wody. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, przenieść go do dużego naczynia do pieczenia. (Madison sugeruje dużą ceramiczną zapiekankę, ale użyłem głębokiej lazanii.)
Umieść kawałek papieru pergaminowego na ryżu, a następnie szczelnie przykryj folią.
Piec, aż ryż będzie miękki, około 50-55 minut. Wymieszać z groszkiem i pozostawić naczynie do Ustawienia na 5 minut przed podaniem.