Ryż curry z cebulą i nerkowcami
Ryż curry z cebulą i nerkowcami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 5 porcjami. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz prażone na sucho orzechy nerkowca, sól, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Curry Nerkowce, Curry Nerkowce, oraz Curry Nerkowce.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy; przykryć i gotować 1 minutę lub aż nasiona pop. Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać kurkumę i curry.
Dodaj cebulę, imbir, i jalapeo; gotować 13 minut lub aż cebula jest miękka i lekko rumiane, często mieszając.
Dodaj sól, cukier i ugotowany ryż do mieszanki cebuli, dobrze mieszając. Gotować 3 minuty lub aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać z sokiem z limonki i top z nerkowca.