Ryż Basmati z groszkiem
Ryż Basmati z groszkiem to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz ryż basmati, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, Ryż Basmati z kurkumą i groszkiem, oraz Groszek, Czerwona Papryka I Ryż Basmati dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion, masło i sól do wrzenia na średnim ogniu w dużym rondlu. Wymieszać z ryżem; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż bulion jest wchłaniany i ryż jest miękki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z groszkiem i skórką widelcem. Przykryć i odstawić 5 minut.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy ryżu Mahatma Basmati.
Ryż Basmati i groszek gołębi: substytut 1 (15-oz.) może green pigeon peas dla black - Eyed peas. Postępuj zgodnie z przepisem.