Fish and Chips z majonezem ocet słodowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jeśli masz mąkę, dorsz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Filety rybne smażone na patelni z brązowym masłem, octem cytrynowym i słodowym, Pieczone Fish' N ' Chips z octem miodowym, oraz Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Żółtko i 1 łyżkę octu ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Skręcić Liny Lukrecjowe
2
Stale ubijając, powoli maczając w oleju, kropla po kropli na początku, aż majonez będzie zagęszczony i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Dodać pozostałą 1 łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ocet
4
Zrób z wyprzedzeniem: majonez można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
1
Dopasuj duży garnek z termometrem; wlej olej do pomiaru 3".
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Garnek
2
Ogrzewać na średnim i wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
3
W międzyczasie w dużej misce ubić mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Soda Oczyszczona
Sól Koszerna
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Stale ubijając, powoli dodawać piwo, sodę klubową i ocet, dodając więcej piwa, jeśli ciasto jest zbyt grube (powinna to być konsystencja cienkiego ciasta naleśnikowego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Ocet
Piwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Mąkę kukurydzianą umieścić w płytkiej misce. Przyprawiamy rybę koszerną solą i pieprzem. Pogłębiać ryby w mące kukurydzianej, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Pracując partiami i powracając olej do 191° między partiami, smażyć ryby do złotego koloru i chrupiące, około 2 minut na stronę.
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.