Ryba z frytkami z majonezem ocet słodowy

Ryba z frytkami z majonezem ocet słodowy
Fish and Chips z majonezem ocet słodowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jeśli masz mąkę, dorsz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Filety rybne smażone na patelni z brązowym masłem, octem cytrynowym i słodowym, Pieczone Fish' N ' Chips z octem miodowym, oraz Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żółtko i 1 łyżkę octu ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Stale ubijając, powoli maczając w oleju, kropla po kropli na początku, aż majonez będzie zagęszczony i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać pozostałą 1 łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
4
Zrób z wyprzedzeniem: majonez można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
1
Dopasuj duży garnek z termometrem; wlej olej do pomiaru 3".
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
2
Ogrzewać na średnim i wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
W międzyczasie w dużej misce ubić mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Stale ubijając, powoli dodawać piwo, sodę klubową i ocet, dodając więcej piwa, jeśli ciasto jest zbyt grube (powinna to być konsystencja cienkiego ciasta naleśnikowego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
OcetOcet
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Mąkę kukurydzianą umieścić w płytkiej misce. Przyprawiamy rybę koszerną solą i pieprzem. Pogłębiać ryby w mące kukurydzianej, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Pracując partiami i powracając olej do 191° między partiami, smażyć ryby do złotego koloru i chrupiące, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
RybyRyby
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Doprawić rybę i frytki starą Zatoką, solą morską i koperkiem; podawać z octem słodowym majonezem i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Ocet SłodowyOcet Słodowy
MajonezMajonez
Sól MorskaSól Morska
FrytkiFrytki
KoperKoper
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn