Ryba z frytkami w piwie może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. To danie główne ma 409 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, piwo, filety z dorsza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ciemne piwo, można śledzić to danie główne z Lody Piwne Orzechowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Beer Battered Fish' N ' Chips, Ryba z frytkami po piwie, oraz Piwo poobijane ryby z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz ryby i 1/4 szklanki piwa w średniej misce. Przykryć i schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piwo
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść ziemniaki na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ziemniak
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Skropić 1 łyżką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Olej Do Smażenia
5
Piec w 450 przez 20 minut lub aż rumiane i chrupiące, mieszając po 10 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Odcedzić ryby; wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
7
Rybę posypać 1/4 łyżeczki soli. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
8
Połącz pozostałe 3/4 szklanki piwa, mąkę i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Mąka Uniwersalna
Piwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać ryby do mieszaniny piwa, podrzucając delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piwo
Ryby
10
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Wyjmij rybę z miski, wytrząsając nadmiar ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 protokół lub aż rumiane. Obróć rybę; gotować 3 minuty lub do zakończenia.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.