Ryba z frytkami
Ryba z frytkami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 12. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ziemniaki russet, mąka, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz ziemniaki i pokrój je w paski o grubości 1/4 cala i długości 3 cali.
W głębokim garnku podgrzej 3 cale oleju do 163°. (pamiętaj, aby zachować ostrożność podczas gotowania na gorącym oleju.)
Ziemniaki wrzucić do oleju. Smażyć, aż zmiękną i staną się lekko rumiane, ale nie chrupiące, 2 do 3 protokół.
Żetony wyjąć dużą szczelinową łyżką i odstawić na papierowe ręczniki.
Zwiększ ciepło, aż olej osiągnie temperaturę 191°. w dużej misce do mieszania połącz mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sól, pieprz i jajka.
Wlać wodę sodową i ubijać, aż ciasto będzie gładkie.
Mąkę ryżową rozłożyć na osobnym talerzu. Pogłębiać kawałki ryby w nim, a następnie zanurzyć je w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Włóż chipsy na dno koszyka frytkownicy (lub użyj łyżki z rowkiem) i ostrożnie zanurz je w gorącym oleju. Ostrożnie dodaj rybę do bulgoczącego oleju. Smażyć ryby z frytkami, aż chrupiące i brązowe, 4 do 5 protokół.
Wyjąć kosz i osuszyć rybę z frytkami na papierowych ręcznikach; doprawić lekko solą i pieprzem.
Podawać z sosem do maczania Aioli i Mignonette.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.