Ryba w sosie Tahini

Ryba w sosie Tahini
Ryba w sosie Tahini to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką filety z suma, sok z cytryny, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać tahini można śledzić to danie główne z Ciasteczka Tahini jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Pieczone paczki rybne z sosem cytrynowo-tahini, Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura, oraz Pieczona ryba z sosem Tahini i prażonymi orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia i ułóż sumy w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatków widelcem, 45 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie ubić razem tahini, czosnek, wodę i sok z cytryny; doprawić solą. Gdy ryba jest gotowy, pokroić ją w kostkę 1 cal, i wlać sos tahini overtop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
TahiniTahini
SOSSOS
WodaWoda
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Posypać natką pietruszki do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn