Ryba popijana piwem (ryba z frytkami)
Przepis piwo poobijane ryby (ryba z frytkami) jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 1508 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $11.46 za porcję. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz mąkę, mąkę, plamiak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba z frytkami po piwie, oraz Piwo poobijane ryby z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj piwo, mąkę, proszek do pieczenia, sól i jajko.Doprawić rybę solą i pieprzem.Rybę zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar.Zanurz rybę w cieście.Smażyć rybę na rozgrzanym oleju 191°/190C do ugotowania, około 4-5 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku