Ryba Pieczona W Soli
Jedna porcja zawiera 44 kalorie, 7G białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli $1.4 za porcję spada w budżecie, sól pieczona ryba może być niesamowite jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, białka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sól Pieczona Cała Ryba, Ryba pieczona w całości w skorupie solnej, oraz Sól i zioła pieczone całe ryby.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Pulse pieprz, tymianek, pietruszka i sól koszerna w robocie kuchennym, aż sól będzie zielona, o 20 sekund. Białka ubić do spienienia i wymieszać z solą.
Umieść na blacie kawałek folii aluminiowej dwa razy większy niż ryba i umieść jedną szklankę mieszanki soli na folii. Ryby nadziewamy cytryną, czosnkiem lub pietruszką (jeśli używasz).
Umieść rybę na mieszaninie soli, a następnie przykryj kolejną filiżanką mieszaniny soli, pozostawiając odsłoniętą głowę i koniec ogona; naciśnij sól, aby przylgnąć do ryby. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ryb i soli. Zwiń folię wokół każdej ryby, aby sól i ryby były nadal odsłonięte.
Przełożyć na blachę do pieczenia i piec, aż temperatura wewnętrzna ryby wyniesie 140°, około 18 minut.
Aby podawać, spłucz skorupę solną tylnym widelcem, a następnie delikatnie obrać zarówno skorupę solną, jak i skórę.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami liściastymi z białym winem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.