Ryba hiszpańska w worku

Ryba hiszpańska w worku
Hiszpańska ryba w worku to europejski przepis na 4 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 165 g białka , 54 g tłuszczu i łącznie 1415 kalorii . Za 6,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 52% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup filety z dorsza, szczypiorek, oliwę z oliwek extra vergine i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Ta ocena jest super. Bardzo podobne do tego przepisu są łatwe dania: mole rybne (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) , małże z hiszpańską kiełbasą i opadające ciasta czekoladowe z hiszpańską papryką .

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: Papier pergaminowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Natka Pietruszki, Duża Garść, PosiekanaNatka Pietruszki, Duża Garść, Posiekana
2
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście1/4 Szklanki Posiekanej Natki Pietruszki, 1 Lub 2 Garście
3
Oderwij 4 arkusze papieru pergaminowego, każdy o długości nieco ponad 30 cm.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
4
Połóż 1/4 zielonej fasolki na środku każdego arkusza, a następnie przykryj 2 filetami anchois – opcjonalnie, 1/4 czosnku, 1/4 pimiento lub pasków pieczonej papryki, posiekane oliwki i porcje dorsza lub lucjana. Dopraw rybę solą i pieprzem i przykryj równą ilością szczypiorku i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
1 Funt Gotowej Zielonej Fasolki, Dostępnej W Dziale Warzywnym, Przekrojonej Na Pół Pod Kątem1 Funt Gotowej Zielonej Fasolki, Dostępnej W Dziale Warzywnym, Przekrojonej Na Pół Pod Kątem
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
16 Pasków Cienko Pokrojonej Papryki Pimento Lub Pieczonej Czerwonej Papryki16 Pasków Cienko Pokrojonej Papryki Pimento Lub Pieczonej Czerwonej Papryki
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
5
Skropić hojnie i równomiernie oliwą z oliwek extra vergine, skórką z cytryny i sokiem z cytryny równomiernie na porcjach ryby. Złożyć górne i dolne krawędzie razem i zagiąć kilka razy, a następnie zagiąć końce paczek, tworząc woreczek na każdą rybę do pieczenia. Ułożyć woreczki na blasze do pieczenia i umieścić w środku gorącego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
6
Piec paczuszki przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Podawaj paczkę na talerzu obiadowym i rozcinaj przy stole. Podaj sałatkę lub ziemniaki z chorizo i cebulą lub po prostu dobry, ciągnący się chleb, aby dopełnić posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
8
Rozgrzej średnią patelnię na średnio wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Dodaj oliwę z oliwek extra vergine, 2 obroty patelni i chorizo. Smaż kiełbasę przez 2 minuty, obróć, smaż jeszcze minutę, a następnie dodaj ziemniaki i cebulę do patelni w równej warstwie na kiełbasie. Dopraw ziemniaki i cebulę solą, pieprzem i papryką, a następnie przewróć części ziemniaków za pomocą szpatułki tak, aby chorizo było na górze, a ziemniaki i cebula na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Połóż mniejszą patelnię na górze i dociśnij. Dociąż patelnię kilkoma ciężkimi puszkami. Gotuj przez 10 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Zdejmij ciężar i ponownie obróć, aby połączyć wszystkie składniki. Gotuj jeszcze 3 do 4 minut, a następnie dodaj pietruszkę, zdejmij z ognia i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn