Rustykalna Tarta Śliwkowa
Rustykalna tarta Śliwkowa to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, konfitury śliwkowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rustykalna Tarta Śliwkowa, Rustykalna tarta Śliwkowo-migdałowa, oraz Rustykalna tarta Śliwkowo-portowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blacha do pieczenia wyłożyć papierem do pergaminu; pokryć papierem do pieczenia sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać śliwki i kolejne 4 składniki.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozwiń piecrust na przygotowanej blasze do pieczenia.
Spuścić mieszankę śliwkową, zastrzegając płyn. Śliwki wrzucić do mąki.
Kopiec śliwek w centrum piecrust, pozostawiając 3-calową granicę. Fold piecrust granicy w górę i na śliwki, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór o 5 cali szerokości w centrum.
Wymieszać razem jajko i 1 łyżkę. woda.
Pędzel piecrust mieszaniną jaj i posypać 1 łyżką. cukier.
Piec w 350 przez 45 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty. Ostrożnie przenieść tartę na pergaminie do stojaka z drutu; ostudzić 20 minut.
W międzyczasie doprowadzić reserved plum liquid do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Szczotka lub mżawka 1 do 2 łyżek. gorący płyn śliwkowy nad odsłoniętymi owocami w środku tarty.
Podawać natychmiast z pozostałym syropem śliwkowym i, w razie potrzeby, słodką śmietaną.
Słodka śmietana: wymieszać 1/2 szklanki kwaśnej śmietany i 2 łyżeczki. brązowy cukier. Przykryć i schłodzić 2 godziny przed podaniem. Wymieszać tuż przed podaniem.
Tarta brzoskwiniowo-nektarynowa: białe brzoskwinie nie będą działać tak dobrze w tej tarcie ze względu na ich delikatną konsystencję. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 3/4 lb. obrane nektaryny i 3/4 lb. obrane brzoskwinie do śliwek i przetwory brzoskwiniowe do konfitur śliwkowych.
Tarta morelowo-migdałowa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując świeże morele śliwkami i konfitury morelowe konfiturami śliwkowymi. Pomiń ziele angielskie.
Świeża tarta Wiśniowa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 1 1/2 lb. wiśnie świeże, pestkowe, do śliwek i konfitury wiśniowe do konfitur śliwkowych.