Rustykalna Tarta Winogronowa
Rustykalna tarta winogronowa to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, winogrona, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Rustykalny Szampan Winogronowy Galette, Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, oraz Rustykalna Tarta Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżką 1 szklankę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć 1 szklanka mąki, mąki kukurydzianej, 3 łyżki cukru granulowanego, proszek do pieczenia, i sól w robocie kuchennym; impuls 4 razy lub do wymieszania.
Dodaj schłodzone masło; pulsuj 6 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem powoli wlać sok pomarańczowy przez rynnę spożywczą, przetwarzając aż do wymieszania (nie pozwól, aby ciasto utworzyło kulkę).
Delikatnie wcisnąć mieszankę w 4-calowy okrąg na folii; przykryć. Schłodzić przez 15 minut. Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; umieść ciasto, plastikową folię do góry, na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto posypać 1 łyżeczką mąki.
Aby przygotować nadzienie, połącz winogrona, 2 łyżki cukru granulowanego, skrobię kukurydzianą, wanilię i cynamon. Łyżka do środka ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Zagnieść krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo mieszaninę winogron).
Połącz wodę z żółtkiem jajka; posmaruj brzegi ciasta.
Posypać cukrem turbinado mieszaniną winogron i ciasta, w razie potrzeby.
Piec w 400 przez 25 minut lub aż skorupa będzie brązowy.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.