Rustykalna Tarta Cebulowa

Rustykalna Tarta Cebulowa
Rustykalna tarta cebulowa wymaga około 2 godziny od początku do końca. Na 1,07 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. 506 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga masła, z grubsza gruyère ser szwajcarski, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i tymianek. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Rustykalna Tarta Cebulowa, Rustykalna Tarta Z Ziemniakami I Karmelizowaną Cebulą, oraz Rustykalna Tarta Z Figami, Cebulą I Gruszką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto: jeśli robisz skorupę od podstaw, przygotować ciasto i niech ostygnie w lodówce podczas gotowania cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2
Aby przygotować ciasto, mąkę i sól ubić razem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Masło pokroić na mąkę rękami lub nożem do ciast, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
4
Dodać śmietanę i użyć widelca do włączenia go do ciasta. Zbierz ciasto w kulkę i uformuj je w dysk. Owinąć folią i schłodzić przez co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Cebulę obrać i pokroić wzdłuż od łodygi do korzenia. (Zobacz jak pokroić cebulę)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni z grubym dnem na średnim ogniu. Gdy masło się stopi, dodaj cebulę i posyp je odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Zmniejszyć ogień do średnio niski i gotować przez dodatkowe 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są dobrze rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj ocet balsamiczny i gotuj przez 10 minut, aż cebula całkowicie się karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Zdjąć z ognia.
6
Rozwałkuj ciasto: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić na 5 minut przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do średnicy 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Przełożyć ciasto na ciasto wyłożone pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Warstwę sera i cebuli na ciasto: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Na środku ciasta ułożyć wszystkie oprócz kilku łyżek sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Rozłóż do 1 1/2 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Dodać karmelizowaną cebulę, układając je na wierzchu sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
14
Posypać tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
15
Plisuj krawędzie: złóż krawędzie ciasta na ciasto tak, aby małe kółko cebuli nadal pokazywało się na środku tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
16
Pozostały ser posypać wierzchem tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1
Umieść w piekarniku na środkowym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Piec przez 10 minut w temperaturze 232°. zmniejszyć ogień do350 i piec przez dodatkowe 20-25 minut, aż skorupa będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje na Tart cebulowy. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest musujące różowe wino Ruffino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Ruffino Sparkling Rose
Ruffino Sparkling Rose
Ruffino Sparkling Rosé jest świeże i pachnące z nutami truskawek i lekkimi nutami płatków róży. Na podniebieniu to wino ma eleganckie bąbelki i orzeźwiającą kwasowość, oferując kuszące smaki delikatnych czerwonych jagód i białych owoców, które pozostają przez wykończenie.Ruffino Sparkling Rosé jest przyjemne samo w sobie jako aperitif, ale także jako towarzysz jedzenia, dobrze łącząc się z różnymi daniami, w tym grillowanymi rybami, pieczonym kurczakiem i sałatkami z mieszanej zieleni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn