Runzas II (Bierocki)
Runzas II (Bierocks) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka glutaminianu sodu, cebula, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Allrecipes ma 63 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Runzas, Nebraskan Runzas, oraz Vegan Runzas.
Instrukcje
Rozmrożone ciasto chlebowe podzielić na 6 kawałków i zwinąć w kulki.
Podsmażyć cebulę w dużym rondlu, aż rumiane; dodać wołowinę i gotować, aż wołowina traci swój czerwony kolor (overcooking wołowiny spowoduje Runzas być bardzo suche). Wymieszać z kapustą i MSG, przykryć i parować, aż kapusta zwiędnie.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjąć mieszaninę wołowiny / kapusty z ognia i ostudzić.
Zwiń każdą kulkę ciasta w kwadrat 5 x 5 cali. Wypełnij środek każdego kwadratu z około 1/2 szklanki mieszanki wołowiny. Przynieś przeciwległe rogi kwadratu ciasta i uszczelnij.
Umieść gładką stronę w dół na lekko nasmarowanej blasze ciastek i lekko spłaszcz.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i masło wierzchu każdego ciasta, jak tylko wyjdzie z piekarnika.