Rumuńskie Ciasto Jabłkowe
Rumuńskie ciasto jabłkowe wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Jeśli masz mąkę, ekstrakt z wanilii, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Spróbuj Rumuńskie Ciasto Jabłkowe, Piernik Rumuński, oraz Stek Rumuński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali.
Jabłka pokroić na 1 cal klinów. Odstawić.
W dużej misce, ubić razem jajka i cukier, aż do wymieszania.
Wymieszać z sodą oczyszczoną, olejem, cynamonem i wanilią. Wymieszać z mąką, tylko do momentu włączenia. Złożyć w jabłka i orzechy włoskie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia. Mogą być podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.