Rum-Flan Ze Słodkich Ziemniaków
Rum-flan ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, ekstrakt z wanilii, słodkie ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flan Ze Słodkich Ziemniaków, Flan Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Słodkie Ziemniaki Maślane Rum Flan.
Instrukcje
Gotować słodkie ziemniaki we wrzącej wodzie 10 minut lub do miękkości, i odcedzić. Słodki ziemniak rozgnieść widelcem, aż będzie gładki.
W małym, ciężkim rondlu umieść 1/2 szklanki cukru. Gotować cukier na średnim ogniu 5 minut lub do złotego koloru, mieszając w razie potrzeby, aby równomiernie rozpuścić cukier. Natychmiast wlej do 8-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania, szybko przechylając patelnię tam iz powrotem, aż karmelizowany cukier pokryje dno.
Umieść słodkie ziemniaki, 1/2 szklanki cukru, rum i pozostałe składniki w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; dodaj gorącą wodę do naczynia na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 300 przez 1 1/2 godziny lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z naczynia; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Poluzuj krawędź flana nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy, do góry nogami, na patelni; Odwróć flan na talerz.
Skrop pozostałą część karmelizowanego syropu na flan.