Rukola pistacjowa Pesto Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Mieszanka pół na pół, kurczak, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pesto Z Rukoli Pistacjowej, sałatka figowo-rukolowa z pesto pistacjowym, oraz Pesto Z Rukoli Cytrynowej Pistacjowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Wsuń palce pod skórę piersi i delikatnie utworzyć kieszeń długości obu piersi. Doprawić wnętrze jamy 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodać rukolę i 5 ząbków czosnku do robota kuchennego zamontowane ostrze. Pulsuj 3 do 4 razy, następnie dodaj 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, wyciśnij sok z 1/2 cytryny i pulsuj jeszcze 3 do 4 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodać ser i pistacje, a po uruchomieniu procesora skropić oliwą z oliwek. Zeskrobać boki i pulsować jeszcze kilka razy. Dostosuj przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6
Delikatnie wykonać połowę pesto pod skórą piersi. Zarezerwuj drugą połowę pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
7
Drugą połowę cytryny włożyć do jamy wraz z pozostałymi 2 obranymi ząbkami czosnku. Kurczaka natrzeć 1 łyżką masła. Na Zewnątrz kurczaka doprawić pozostałą solą i pieprzem. Włóż końcówki skrzydeł pod ptaka, a kratownicę kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Na patelnię włożyć kurczaka z boku i wstawić do gorącego piekarnika. Piecz w temperaturze 400 stopni F przez 15 minut, obracaj kurczaka na drugą stronę i piecz przez 15 minut więcej. Ostrożnie obrócić kurczaka na plecach (od strony piersi do góry), zmniejszyć ogień do 350 stopni F i piec przez 30 minut. Po 30 minutach zacznij fastrygować go sokami z patelni. Powtarzaj, aż kurczak się skończy i natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjmij patelnię z piekarnika, połóż kurczaka na desce do rzeźbienia i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Usuń tłuszcz z wierzchu soków z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Umieść patelnię na palniku na średnim ogniu i dodaj 1/3 szklanki zarezerwowanego pesto. Wymieszać i włączyć go do soków patelni wraz z wszelkich bitów, które mogą być na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
12
Skrobię kukurydzianą i pół na pół ubić w małej miseczce i powoli dodawać do patelni. Stale mieszaj, aż mieszanina zacznie gęstnieć. W razie potrzeby wyreguluj przyprawy i wlej do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
13
Pokroić kurczaka, ułożyć na półmisku i podawać z sosem.